چرا وگان شویم و فواید گیاهخواری وگان چیست؟
چرا وگان شویم
چرا وگان شویم ؟ زمانیکه در مورد وگان بودن دوستان یا اطرافیانتان کنجکاو میشوید و دوست دارید بیشتر بدانید، ممکن است بپرسید: چرا وگان شویم و فواید گیاهخواری وگان چیه؟
در ادامه چند موضوع مهم را به شما معرفی میکنیم که اصلا چرا وگان شویم و وگان شدن چه تاثیراتی روی زندگی ما، حیوانات و محیط زیست میگذارد؟
برای حیوانات
پرهیز از بهره کشی از حیوانات، تنها دلیل وگان شدن نیست!
تعجب نکنید، دلایل خیلی بیشتری وجود دارد، اما برای خیلیها این موضوع مهمترین فاکتور یا دلیل برای وگان شدن و وگان ماندن محسوب میشود. در حالیکه عدهای بر این باور هستند، که حیوانات حق آزادی و زندگی را دارند. داشتن این ارتباط احساسی با حیوانات میتواند یکی از دلایل این تصمیم باشد. پرهیز از مصرف محصولات حیوانی یکی از بدیهیترین راهها برای مقابله با خشونت و بهره کشی از حیوانات در گوشه کنار این دنیا است.
برای سلامتی
مردم بیشتر و بیشتر برای سلامتیشان به وگان شدن روی میآورند. انرژی بیشتر، پوست جوانتر و جوانی ابدی چند مورد از فوایدی است که مشتاقان گیاهخواری آن را عنوان میکنند. داشتن جوانی ابدی ممکن است قدری خوش بینانه باشد، اما قطعا فواید ثابت شدهی علمی زیادی برای زندگی با گیاهخواری وگان در مقایسه با رژیمهای متداول غربی وجود دارد.
رژیم غذایی گیاهی که بر اساس برنامه ریزی مناسب باشد، منابع غنی پروتیین، آهن، کلسیم و سایر ویتامینها و مواد معدنی ضروری بدن را دارند. مواد مغذی که برگرفته از منابع گیاهی هستند، چربیهای اشباع شده کمیدارند، در عوض فیبر و آنتی اکسیدان زیادی دارند، که به کاهش بزرگ ترین مشکلات سلامتی جهان؛ چاقی، بیماری قلبی، دیابت، و سرطان کمک میکند.
شاید بپرسید چرا وگان شویم ولی ما میپرسیم چرا وگان نشوید؟
برای محیط زیست
همه ما در تمام مراحل بازیافت زبالهها در خانه و محل کار، نسبت به راههایی که میتوان سبزتر زندگی کرد تقریبا آگاهیم. یکی از راههایی که هر شخص میتواند اثر کربن را در زندگی فردی خود کم کند، پرهیز از مصرف محصولات حیوانی است. این مسئله فراتر از مساله نفخ گاو است!
در اینجا یک سوال مهم پیش میآید:
چرا گوشت و لبنیات برای محیط زیست مضر است؟
تولید گوشت و سایر محصولات حیوانی بار زیادی را بر محیط زیست تحمیل میکند. از علوفه و آب مورد نیاز تغذیه دام، حمل و نقل و دیگر مراحلی که از مزرعه تا سفره هر خانواده در جریان است.
- برای تولیدات گوشت دانههای خوراکی زیادی مورد نیاز است
- نقش بارزی در جنگل زایی دارد
- باعث از بین بردن زیست بومها و انقراض گونهها میشود.
به تنهایی در برزیل، مساحتی حدود ۵.۶ میلیون متر مربع، برای رویش دانههای سویا به هدف تغذیه دامهای اروپا استفاده میشود. این سرزمین به دلیل مجبور کردن کشورهای فقیر به تولید خوراک دامها به جای خوراک خود، متاسفانه به توسعه سو تغذیه در جهان کمک میکنند.
از طرف دیگر، تغییر رژیم غذایی به وگان یکی از راحتترین، لذت بخشترین و موثرترین روشها در کاهش تاثیر خود در محیط زیست را دارد.
برای انسانها
همانطور که گیاهخواری یک گزینه پایدار برای نگهداری از کره زمین است، زندگی مبتنی بر گیاه نیز روش پایدارتری برای تغذیه انسانها است. این رژیم غذایی فقط یک سوم از مساحت زمینی که برای تولید گوشت و لبنیات لازم است را نیاز دارد. با افزایش ناامنی غذا و آب در سراسر جهان، به دلیل بسیاری از مشکلات زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی، زمانی بهتر از زمان حال برای پذیرش روشی پایدار برای زندگی وجود ندارد. پرهیز از غذاهای گوشتی فقط یک راه ساده برای برداشتن فشار از روی غذا نیست، بلکه راهی است که هر کسی میتواند در مقابل سیستم غذایی نامناسبی که بر روی فقیرترین مردم جهان تاثیر میگذارد، بایستد.
چرا وجترین بودن کافی نیست؟
رنج ناشی از صنعت تولید تخم مرغ و لبنیات، ممکن است کمتر از بدبختی حیوانات مزرعه کارخانههای منتشر شده باشد. تولید محصولات گوشتی ملزم به کشتار تعداد بیشماری از گوساله و گاوهایی است که در تولید محصولات لبنی کاربردی ندارند. همچنین کشتار گاوهای زودرسی که تولیدات شیرشان کاهش یافته است. به طور مشابه، در صنعت تخم مرغ حتا تولید اخلاقی تخم مرغها یا تولید آزاد یا ارگانیک باعث کشتار غیر ضروری جوجههای یک روزه میشود.
گوشت اخلاقی (گوشت ارگانیک)
برای همه ما تغذیه با گوشتهای تولیدات اخلاقی هوس برانگیز است، گوشتی که از حیوانی با تغدیه سالم، زندگی شاد و بدون درد و ترس در کشتارگاه بدست آمده باشد. یک حقیقت ناراحت کننده این است که: تمام حیوانات زنده (حتی آنهایی که به صورت ارگانیک یا رسمیپرورش یافتهاند) مانند ما از مرگ میترسند و این ترس ارتباطی با نوع پرورش ندارد و همان ترسی را که ما احساس میکنیم را احساس میکنند.
یک خبر خوب
خبر خوب این است که ما میتوانیم در این مورد کاری انجام دهیم. هر لحظه که در یک فروشگاه وارد میشویم یا در یک رستوران غذایی را سفارش میدهیم، هر زمان که غذا میخوریم، میتوانیم به این حیوانات کمک کنیم. هر زمان که از مصرف محصولات حیوانی به مصرف محصولات گیاهی روی آوریم، به این معنی است که از حیوانات دفاع میکنیم. در حال حاضر گیاهخواری از همیشه راحتتر شده، چرا که گیاهخواری به یک جریان اصلی تبدیل شده و مردم به فواید آن در زندگیشان بیشتر و بیشتر پی میبرند.
همین حالا زمان آن است، تا از خودمان بپرسیم که: آیا امکان دارد به شکلی زندگی کنیم که غذا و نوشیدنی خوشمزه داشته باشیم؟ آن هم با سلامت بیشتر و اثر کربن و کشتار موجودات کمتر؟
چطور وگان شدن میتواند کمک کند؟
مطالعات علمی نشان میدهند که، یک رژیم غذایی متنوع، یک سوم زمینی که برای رژیمهای معمولی غربی لازم است را نیاز دارد. ۳.۵ میلیارد انسان میتوانند با غذایی که به دامها اختصاص داده میشوند، تغذیه شوند.
این امر واضح است که به اندازهی کافی، برای جمعیت رو به رشد با رژیم حیوانی، زمین نداریم. درحالیکه ۸۰۰ میلیون انسان غذای کافی ندارند؛ ما همچنان زمینهای کشاورزی با ارزشی را برای بهدست آوردن مقدار کمی کالری بالقوه از دست میدهیم.
جمعیت جهان درحال افزایش است و اراضی کشاورزی بصورت قابل ملاحظهای کاهش مییابند. اگر میخواهیم از کمبود غذا در آینده جلوگیری کنیم، باید راههای جایگزینی با استفاده از پایگاه منابع طبیعیمان پیدا کنیم. تولیدات دامداری صنعتی فقط ناپایدار نیست، بلکه غیرقابل توجیح است.
امنیت غذایی
امنیت غذا (زمین) تبدیل به یک معضل اساسی شده است. به گفتهی سازمان جهانی غذا و کشاورزی، یک نفر از ۹ نفر در جهان از سوء تغذیه رنج میبرند. با رشد جمعیت جهان انتظار میرود تا سال ۲۰۵۰ میلادی، جمعیت جهان به ۹ تا ۱۱ میلیارد نفر برسد و سوال مهم این است که چطور در قرن ۲۱ غذای خود را تهیه کنیم؟
حتی اگر ما با فشارهای اقتصادی که در نهایت منجر به تخصیص ناعادلانه منابع میشود، مقابله کنیم، دسترسی به زمین یکی از معضلات بزرگ در تولیدات غذایی انبوه خواهد بود. سیاره ما، زمینهای زراعتی محدودی دارد؛ نحوه استفاده از این زمینها در توانایی ما برای تهیه غذا تاثیر میگذارد. مخصوصا نحوه بیابان زایی و مسائل زیست محیطی که به دلیل گرمایش زمین اتفاق میافتد، ناخودآگاه کیفیت و مقدار زمینهای زراعی را کاهش میدهد.
رژیمهای غذایی گوشتی سنگین و غربی، منابع غذایی که ما به شدت نیاز به حفظ آن را داریم، هدر میدهند. چرا که مصرف پروتیین آب و کالری حیوانات بیشتر از تولیدشان است. بیشتر پروتئین سبزیجات در بدن حیوانات برای عملکرد بدنشان مصرف میشود تا برای تولید گوشت و تخم مرغ.
ما مقالات علمی و پزشکی معتبری را در وگان آکادمی قرار دادهایم تا جواب سوال یا سوالات شما، بخصوص سوال چرا وگان شویم را بهطور کامل جواب دهیم. با جستجوی سادهای در وگان آکادمی، میتوانید مطالب مفید و کاربردی را در این زمینه و دیگر زمینهها پیدا کنید.