تفاوت و تشخیص چرم وگان از چرم حیوانی
تشخیص چرم وگان
تشخیص چرم وگان از چرم حیوانی نیاز به آشنایی و تجربه دارد. راههای مختلفی براش شناسایی چرم مصنوعی (چرم وگان) از چرم اصلی وجود دارد. در این قسمت، ۱۰ روش تشخیص چرم وگان برایتان آماده کردهایم. به یاد داشته باشید که تشخیص و شناسایی چرم کار سادهای نیست. ممکن است یک چرم مصنوعی را شبیه به چرم واقعی بسازند که در اینصورت، تشخیص چرم وگان یا همان مصنوعی از چرم حیوانی دشوار باشد.
۱) تشخیص چرم وگان (مصنوعی) از چرم حیوانی (اصلی)
اگر به محصولی چرم گفته نمیشود، احتیاط کنید. اگر در لیبل محصول نوشته باشد «ساخته شده توسط انسان» یا «چرم دست ساز»، قطعا چرم مصنوعی است. اما اگر اصلا چیزی گفته نشده، این احتمال وجود دارد، که تولید کننده قصد دارد این حقیقت را پنهان کند که محصولاش از چرم واقعی نیست.
اکثر تولید کنندگان افتخار میکنند که محصولشان از چرم اصلی است و به یکی از عنواین زیر آن را بیان میکنند:
- چرم واقعی (Real leather)
- چرم اصل (Genuine leather)
- چرم لایه لایه نشده/کامل (Top/Full grain leather)
- ساخته شده با محصولات حیوانی (Made with animal products)
۲) چک کردن سطح چرم
رگه های سطح چرم، منافذ، ناهمواریهایی که از الگوی تکرار نشدنی هستند، نشانهی چرم اصل میباشد. این نواقص در چرم، درواقع نشانهی خوبی است.
به یاد داشته باشید که چرم اصل از پوست حیوانات ساخته میشود. بنابراین هر قسمت از چرم باید بافت و ظاهر منحصر به فرد و تکرار نشدنی خودش را داشته باشد. البته تولید کنندگان ماهر، طرح های خود را به تقلید از چرم اصلی و مشابه آن میسازند.
- چرم واقعی باید حالت خراشیدگی و دارای چین و چروک باشد و این نشانهی خوبی برای شناسایی چرم است.
- به یاد داشته باشید، تولید کنندگان مهارت زیادی دارند و طرح آنها میتواند به خوبی طرح چرم واقعی باشد.
۳) فشار دادن چرم و پیدا کردن چین و چروک
چرم واقعی زیر فشار، دچار چین و چروک میشود، درست مثل پوست واقعی. ولی مواد مصنوعی زیر فشار فقط فرو میروند و حالت و فرم خود را حفظ میکنند.
۴) بو کردن چرم
اگر چرم بوی مواد پلاستیک و شیمیایی میدهد، چرم مصنوعی است. اما چرم اصلی یا همان چرم حیوانی، باید بویی شبیه به بوی نا، کهنگی یا کپک داشته باشد. اگر تا حالا چرم را بو نکردهاید، به فروشگاههای محصولات چرمی یا مغازههای چرم فروشی بروید و از فروشنده بخواهید که نمونهای از چرم واقعی و مصنوعی را به شما نشان دهد، تا آن را بو کنید. زمانیکه فرق بین بوی چرم حیوانی و مصنوعی رو متوجه شوید، تشخیص شما خیلی راحتتر میشود.
۵) با آتش چک کنید
با اینکه میدانید آتش به چرم آسیب میزند، از آتش استفاده کنید. برای مثال: اگر لباس یا کیف چرمی دارید، قسمتی را امتحان کنیدکه در دید نباشد تا ظاهر آن خراب نشود. حالا با کمی فاصله، شعلهی کوچکی را حدود ۱۰ ثانیه نزدیک چرم نگهدارید:
- اگر چرم واقعی باشد، کمی نیمسوز میشود و بویی شبیه به بوی موی سوخته میدهد.
- اگر چرم مصنوعی باشد، آتش میگیرد و بویی شبیه به پلاستیک دارد.
۶) لبههای چرم
لبههای چرم طبیعی حالت ناهمواری دارد، اما لبههای چرم مصنوعی، صاف و بی عیب است. برش با ماشین، به چرم ظاهر برش ماشینی میدهد. چرم طبیعی رشتهها و بافتی دارد که به اطراف پخش میشود. مانند زمانیکه روی فرش دست میکشیم و بافتهای آن دیده میشود. اما چرم مصنوعی از پلاتسیک و مواد شیمیایی ساخته میشود و هیچگونه رشته و بافتی ندارد. به همین ترتیب، لبههای چرم مصنوعی تمیز، مرتب و یکدست میباشد.
۷) خم کردن چرم
خم کردن چرم حیوانی، کمی باعث تغییر رنگ میشود. مثل آزمایش چین و چروک، چرم طبیعی هم هنگام خم شدن حالت ارتجاعی خاصی دارد و باعث تغییر رنگ و چین و چروک در آن قسمت میشود. اما چرم مصنوعی معمولا سفتتر است و تا کردن آن دشوار است. البته به یاد داشته باشید، که چرم مصنوعی نازک نیز وجود دارد و حتا میتواند از چرم واقعی هم منعطفتر باشد.
۸) ریختن آب روی چرم
روی چرم چند قطره آب بریزید. اگر چرم مصنوعی باشد، آب روی آن باقی میماند، اما اگر چرم واقعی باشد، آب را به خود جذب میکند، چرا که چرم طبیعی به طور کامل ضد آب نیست.
۹) قیمت چرم
چرم واقعی گرانتر از چرم مصنوعی است. بهتر است به فروشندههای مختلف سر بزنید تا با حدود قیمت محصول چرم، نیمه چرم و چرم مصنوعی آشنا شوید. در بین چرمها، چرم گاو به دلیل استحکام بالا، از همه گرانتر است. چرم لایه لایه شده که لایهی زیری از لایهی رویی جدا میشود، ارزانتر از چرم فول گرین است. هر چند تمامی چرمهای طبیعی، از نوع مصنوعی گرانتر هستند. به یاد داشته باشید که چرمهای طبیعی دارای تنوع زیادی هستند و محدودهی قیمت آنها متفاوت است.
۱۰) رنگ چرم
به رنگ چرم توجه نکنید، چرا که چرمهای رنگی هم میتوانند از چرم واقعی باشند. یک مبلمان چرمی آبی رنگ، ممکن است طبیعی به نظر نرسد، اما به این معنا نیست که از چرم طبیعی ساخته نشده باشد. رنگ را میتوان هم به چرم حیوانی اضافه کرد و هم به چرم مصنوعی. پس هیچگاه رنگ چرم را به عنوان نشانهی واقعی یا مصنوعی بودن چرم در نظر نگیرید.
برای «شناسایی و تشخیص چرم وگان در محصولات گوناگون» بیشتر بخوانید.
مترجم: حمیدرضا اردکانی
منبع: wikihow