ارتباط بین پروتئین و بیماری ها (بیماری قلبی، دیابت و پوکی استخوان)
پروتئین و بیماری ها
پروتئین و بیماری ها جزو مواردی هستند که مردم در مورد آن اطلاعات کمی دارند. در واقع اطلاعی ندارند. همانطور که کمبود پروتئین میتواند باعث بیماری شود، پروتئین بیش از حد نیز میتواند باعث بیماریهای مختلف شود. در این پست در مورد ارتباط پروتئین و بیماری ها بیشتر میتوانید بخوانید.
در مورد پروتئین و آمینو اسیدها بیشتر بخوانید.
بیماری قلب و عروقی
طبق تحقیقات بهدست آمده توسط دانشگاه سلامت عمومی هاروارد، خوردن حتا مقدار کمی از گوشت قرمز، مخصوصا گوشت قرمز فرآوری شده، به طور منظم باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی و یا دلایل دیگر میباشد.
در مقابل، میتوان به جای گوشت قرمز و محصولات فرآوری شده از گوشت قرمز، از دیگر منابع پروتئینی سالم استفاده کرد که این خطرات را کاهش دهد و از بین ببرد.
دیابت
وقتی صحبت از خطر ابتلا به دیابت میشود، کیفیت پروتئین مهم تر از مقدار پروتئین است.
تحقیقات اخیر نشان داده، کسانیکه در رژیم غذای خود گوشت قرمز موجود است، بخصوص گوشت قرمز فرآوری شده، بیشتر در خطر ابتلا به دیابت نوع دو از کسانی هستند که اغلب گوشت قرمز یا گوشت قرمز فرآوری شده مصرف میکنند.
پوکی استخوان
هضم پروتئین باعث آزاد شدن اسید در جریان خون میشود، که معمولا بدن این اسید را با کلسیم و دیگر عوامل سازنده خنثی میکند. خوردن مقدار زیادی پروتئین نیازمند مقدار زیادی کلسیم است و باید به یاد داشته باشید، که اگر سطح کلسیم در بدن کم باشد، بدن، کلسیم موجود در استخوان را استخراج و به خون منتقل میکند و همین عمر باعث پوکی استخوان میشود.
مصرف پروتئین بالا به از دست دادن کلسیم از طریق ادرار شناخته شده است. رژیم غذایی گیاهی که پروتئین کافی ارائه میدهد، میتواند به کمک در برابر پوکی استخوان کمک کند. غذاهای گیاهی مانند: سبزیجات برگ سبز (کلم پیچ، اسفناج و …)، لوبیا، برخی از دانهها و مغزها، آبمیوههای غنی شده، غلات صبحانه و شیر غیر لبنی (مانند شیر بادام، سویا و …) غنی از کلسیم هستند.
مترجم: حمیدرضا اردکانی
منبع: hsph.harvard.edu