استفاده نکردن خز در لباسهای ملکه انگلستان
این زمستان ملکهی انگلستان سرانجام خود را از شر خز رها خواهد کرد، که خود نشان دهندهی این است، که بالاخره نگرش عموم نسبت به خز در حال تغییر است.
قرنها، خانوادهی سلطنتی در مراسمهای عمومی، لباسهای عجیب و غریب پوشیدهاند، نمونهی آن یک خز راسو است که معمولا دور یقه پالتو ملکه دیده می شود.
این کار مدت طولانیست که رسم را بر این گذاشته، که خز یک کالای لاکچری و نشان دهندهی ثروت و اعتبار است، که باعث شده خز به یک کالای مد بالا و گران قیمت تبدیل شود.
اگرچه، امسال ملکه تصمیم گرفته است تا دیگر از خز استفاده نکند و از این پس، برای تمام لباسهای ایشان از جمله کتها، کلاهها و رداهای تشریفاتی، از خز مصنوعی استفاده شود.
آنجلا کلی، خیاط قدیمی و مورد اعتماد ملکه در جدیدترین یادداشت خود این چنین مینویسد: «اگر از سال 2019 به بعد، قرار باشد علیاحضرت به دیداری در هوای سرد بروند، از خز مصنوعی برای گرم نگه داشتن ایشان استفاده خواهد شد».
این یک قدم رو به جلوی بزرگ برای حقوق حیوانات است، از آنجا که مشخص میکند که خز دیگر نشانهی مد نیست، بلکه در عوض محصولی ذاتا بی رحمانه است که برای آن یک حیوان به صورت کاملا غیر ضروری، بی نهایت زجر کشیده است.
تحقیقی جدید دربارهی یک مزرعهی خز فنلاندی که خز انگلستان را تامین می کند؛ نشان داده است که راسوها و روباههایی در قفس های کوچک و بهم چسبیده زندانی هستند. بعضی از آنها با زخمهای باز و عفونت کرده و بعضی دیگر رها شده بودند تا از گرسنگی و مریضی بمیرند. وحشتناک ترین صحنه هنگامی بود، که فعالان تعدادی از این حیوانات را پیدا کردند که از شدت وحشت و گرسنگی، شروع به خوردن یکدیگر کرده بودند.
از سال 2000 مزرعه خز در انگلستان ممنوع شده است؛ اگرچه هنوز به عنوان لباس های برند به فروش می رود. همین حالا وقت ممنوع کردن واردات و فروش محصولات حیوانی برای فشن و دیگر منظورهاست.
لکس ریگبی، مدیربرنامه کارزار تبلیغاتی وبسایت ویوا اعلام کرده است: «ما از صمیم قلب، از تصمیم ملکه برای متوقف کردن این تجارت بی رحمانه حمایت میکنیم. تحقیقات دربارهی مزارع خز؛ حیواناتی را نشان میدهد که در قفسهایی تهی و کثیف بدام افتاده و دارای علائمی از شوک روحی و روانی شدید هستند. آنها معمولا با روشهای غیر انسانی وحشتناکی کشته میشوند، فقط بخاطر اینکه عدهای خز را «لاکچری و مد» میدانند.
تصمیم ملکه برای استفاده از خز مصنوعی بجای خز طبیعی، از تغییر نگرش مردم بریتانیا نشات گرفته است و این را مشخص می کند، که سوء استفاده کردن از حیوانات برای فشن غیر قابل قبول است. امیدواریم که این تصمیم ملکه، قانون گذاران انگلستان را تشویق کند که فروش خز را به طور کل ممنوع کنند و در پی آن، جامعهای را خلق کنند که از حیوانات در برابر این بی رحمیها حمایت کند».
مترجم: متین فرحناک
ادمین پست: لیلا محمدی
منبع: Viva