سلامتی و تغذیه

پنج افسانه پروتئین – افسانه های خیالی پروتئین در دنیا

پنج افسانه پروتئین

پنج افسانه پروتئین درباره باورهای اشتباهی است که بین مردم نسبت به پروتئین رایج شده است. بسیاری از مردم نمی‌دانند چه مقدار پروتئین نیاز دارند یا چگونه پروتئین مورد نیاز خود را تامین کنند.

افرادی که رژیم غربی دارند (شامل گوشت و محصولات لبنی)، دو برابر پروتئین مورد نیازشان و همچنین بیش از حد چربی اشباع شده و کلسترول دریافت می‌کنند. در حالیکه، کسانیکه دارای رژیم‌های گیاهی غنی از لوبیا‌ها، دانه‌ها، سبزی‌‌‌ها و غیره دارند، منبع خوبی از پروتئین هستند، که مواد مغذی مفید موجود در آن‌ها،  به ساخت، نگهداری و ترمیم بافت‌‌‌های بدن کمک می‌کنند.

متخصصان تغذیه با کمک کمیته پزشکان، پنج افسانه پروتئین را شناسایی کرده‌اند:

افسانه اول: پروتئین فقط در گوشت موجود است

حقیقت: سبزیجات، غلات کامل و حبوبات یک منبع عالی از پروتئین هستند که ریسک بیماری‌های محصولات گوشتی و دیگران محصولات حیوانی را ندارند.

نصف فنجان توفو حاوی ۱۳ گرم پروتئین است که به دیابت ارتباطی ندارد!!! یک فنجان عدس حاوی ۱۶ گرم پروتئین است که کلسترولی ندارد. هر فنجان لپه، حاوی ۱۶ گرم پروتئین است که فاقد کلسترول است. فقط یک ساقه بروکلی بیشتر از ۴ گرم پروتئین دارد و همچنین دارای کالری کمتری می‌باشد .

افسانه دوم: شما به یک تُن پروتئین نیاز دارید و نمی‌توانید به اندازه کافی پروتئین دریافت کنید

حقیقت: افرادی که رژیمی شامل گوشت و محصولات لبنی دارند، دو برابر پروتئین مورد نیازشان و همچنین بیش از حد چربی اشباع شده و کلسترول دریافت می‌کنند و این می‌تواند به بدن آسیب برساند. یک مطالعه نشان داده است، کسانیکه بیشتر پروتئین حیوانی مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به دیابت در آن‌ها ۲۲ درصد افزایش می‌یابد. مصرف بیش از حد پروتئین منجر به پوکی استخوان، سرطان، اختلال عملکرد در کلیه و بیماری‌های قلبی می‌شود.

افسانه سوم: پروتئین خوبه، کربوهیدرات بده

حقیقت: پروتئین و کربوهیدرات هر دو بخشی از تعادل تغذیه‌ای رژیم غذایی است. کربوهیدرات‌ها منبع اصلی انرژی بدن هستند و باید در بشقاب غذایی ما وجود داشته باشد. دانه‌ها، میوه‌ها، سبزیجات و لوبیا‌ها دارای کربوهیدرات‌ها هستند. همچنین آن‌ها منبع بسیار خوبی از پروتئین، فیبر و دیگر مواد مغذی ضروری هستند. کمبود کربوهیدرات منجر به کتوزیز می‌شود که در این وضعیت بدن چربی را می‌سوزاند و عوارضی همچون بد نفس کشیدن، مشکلات دستگاه گوارشی، خستگی و احتمال آسیب دیدن اعضای بدن و نشانه‌‌‌های دیگری را به همراه دارد.

افسانه چهارم: ترکیب پروتئین یک ضرورت مطلق است

حقیقت: هیچ نیازی به برنامه ریزی وعده‌های غذایی برای مکمل پروتئین وجود ندارد. در سال ۲۰۰۹، آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، یک مقاله منتشر کرد که در آن اظهار داشتند، مصرف انواع غذاهای گیاهی در طول روز، آمینو اسید‌‌‌های مورد نیاز را فراهم می‌کند.  مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها در مورد اینکه انسان به پروتئین بخصوصی نیاز دارد تا پروتئین مورد نیاز را دریاف کند، با آکادمی تغذیه رژیم غذایی هم نظر است که این یک شایعه می‌باشد.

افسانه پنجم: رژیم‌های غذایی حاوی پروتئین بالا، به کاهش وزن کمک می‌کنند

حقیقت: کالری کالری است! چه از کربوهیدرات باشد چه از پروتئین. کالری اضافی پروتئین به شکل جادویی تبدیل به عضله نخواهند شد. برای کاهش وزن به روش درست و سالم، مهم این است که تمرکز خود را بر روی متعادل نگه داشتن مواد مغذی در رژیم غذایی نگه داریم.

چنانچه پنج افسانه پروتئین را خواندید، پیشنهاد می‌کنیم «افسانه پروتئین» را حتما بخوانید.


مترجم: حمیدرضا اردکانی
منبع: pcrm.org

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن